neděle 20. října 2013

Benátské kanály

Jsou jedním z nejvyhledávanějších turistických atrakcí v Evropě, působí magickým dojmem a žádné jiné město na světě se nemůže pochlubit podobnou atmosférou.
Ve spojitosti s městem Benátky se určitě každému vybaví představa městečka na vodě a gondoly plující po zákoutích úzkých uliček.
Ve městě je více než 150 kanálů . Nejdelší z nich je Grand Canal - "Cannalasso" o délce 3,8 kilometrů, který se klikatí do písmene S od vlakového nádraží po Piazza San Marino a kostel Santa Maria de Salute. Přes kanály se táhne něco přes 400 mostů. Průměrná hloubka vody je pět metrů.Intenzivní cestovní ruch ve spojení s industrializací města již začátkem 20. století způsobil znečištění vody .K očištění bylo vynaloženo již mnoho úsilí, přirozený rytmus oceánu však nedokáže filtrovat znečištění ve vodě a tak koupání dětí v kanálech je už jen minulostí.Jak to bylo s jejich vznikem? Když se zde v 5. století usadili vesničané z pevniny, kanály již byly přirozeně vytvořené mezi bahnitymi ostrůvky. První budovy byly postaveny na kmenech stromů , které zasadili do vrstvy písku a jílu. Na tyto stavby navazovaly složitější, cihlové zdi, přičemž se museli dovážet dřevěné pilíře až ze Slovinska. Kanály se postupně prohloubily a vyzděny, což vedlo k dnešní podobě města.

2 komentáře :

  1. Babyliss Pro Titanium (A1) - TiNanium.ArTS
    1/5" diameter and 1/5" titanium 3d printing diameter. 4.7 inch. microtouch titanium The dimensions of the base. is titanium a metal 4.7 inch. The dimensions of the base. titanium jewelry piercing 3.7 titanium athletics inch. The dimensions of the base. 3.7 inch. The dimensions of

    OdpovědětVymazat